Design by Madam Besson

Dr. Bach:

De 'Bach Flower Remedies' werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie was, ‘Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuum voor ziekte’ .
Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden. Klik hier voor alle 38 bachbloesems.

Werking:
De Bachbloesems zijn de zachtste manier van helen!
De Bachbloesems werken op onze energetische laag. Zij kunnen negatieve emoties om zetten in positieve emoties
De tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die u uit balans brengen. Ze herstellen het evenwicht door u te ondersteunen bij het onder controle krijgen van uw emoties. U voelt zich beter, in harmonie met uw leven.
Hierdoor zijn zij ook een goede aanvulling en ondersteuning bij andere therapieen zoals bv gedragstherapie, psychotherapie, behandeling bij trauma’s.
Zij kunnen zonder enig risico genomen worden bij andere medicatie, ze zijn totaal onschadelijk.

Kinderen:

Bij kinderen werken de Bachbloesems vaak nog sneller als bij volwassenen.
Er zijn ook in een kinderleven diverse momenten dat zij baat hebben bij bachbloesems. Denk aan: Faalangst, angsten voor dingen die komen gaan, puberteit, onzekerheid, verlegenheid, pesten of gepest worden, geboorte of andere trauma’s, scheiding van ouders, overlijden van familielid of huisdier, handicap, heimwee enz.

Dieren:

Ook bij dieren werken de Bach bloesems vaak verbluffend. Bij dieren kunnen we denken aan de volgende situaties: Angsten , dominant gedrag, ruzie tussen huisdieren, plotseling veranderd gedrag, onderdanigheid, huid problemen, trauma’s (asiel dieren) voerbaknijd, overactief gedrag, gebrek aan zelfvertrouwen, niet luisteren of steeds weer de zelfde fouten herhalen.

Volwassenen:

Ieder mens heeft in zijn leven diverse periodes dat u in een negatieve gemoedstoestand kan komen. Sommige zaken zoals langer lopende trauma’s en fobieën hebben meer tijd nodig om te helen. Maar denk ook eens aan tijdelijke veranderende levens omstandigheden zoals zwangerschap, verhuizing, twijfel wat te doen met uw leven (midlife crisis), te veel hooi op uw vork genomen, stress, ziekte, overlijden enz.
Hierbij kunnen de Bachbloesems u al heel snel helpen om weer met een positieve kijk in het leven te staan.

Het consult:

Dr. Bach heeft de remedies ontwikkeld omdat hij een vorm van genezing zocht die iedereen zelf kon toepassen. De filosofie van Dr. Bach is ook 'Heal Thyself'.
De Bachconsulent is er om u te begeleiden in de zoektocht naar de juiste remedie(s) indien u dit (nog) niet zelf kan, of het niet zelf wilt doen.
Voor u een afspraak maakt kunt u het anamnese (intake) formulier op de website invullen en naar mij toe mailen.
Na het gesprek zoek ik de juiste remedies en leg het hoe en waarom van de remedies die ik heb gekozen aan u uit. U kunt dan zelf kijken of u het hiermee eens bent en vragen stellen. U krijgt dan een flesje mee en na ca 3 weken kijken we welke veranderingen er zijn opgetreden. Soms gaan we door met de zelfde samenstelling, maar het kan ook zijn dat er remedies uit het flesje kunnen en er andere worden toegevoegd. De Bach bloesems werken in laagjes en het kan zijn dat als 1 laagje geheeld is er een ander laagje onder zit dat ook nog geheeld moet worden.

Gebruik van de remedies:

In acute situaties:

Bij plotseling optredende gemoedsstemmingen, plotselinge ziekte of zich niet lekker voelen: 2 druppels van iedere gekozen remedie ( 4 druppels van Rescue Remedy) in een glas met (bron-) water (niet meer dan 6 á 7 remedies tegelijk). Drink dit rustig op met kleine slokjes. Het tempo waarin u dit doet is afhankelijk van de behoefte als gevolg van de ernst van de situatie. Herhaal dit zo vaak als nodig. Er is geen beperking. Normaal gesproken moet u de werking binnen een uur voelen.

Gebruik voor langere termijn:

Doe voor de gemoedsstemming die meer passen bij karakter of type, of wanneer al langdurig sprake is van disharmonie, ziekte of zich niet lekker voelen, het volgende: vul een 30ml gebruikersflesje met bronwater (zonder koolzuur) en voeg 2 druppels van elke gekozen remedie toe (4 druppels van Rescue Remedy) Neem uit dit zelf samengestelde mengflesje minstens 4x daags 4 druppels.bachbloesemconsult, bach bloesem therapie home Mirjam McLachlan Dr bach, de bloesems uitgelegd reiki behandelingen contact Miirjam McLachlan voor bachbloesem therapie of een reiki behandeling. interessante links ervaringen met Bachbloesem remedie aanbevolen lectuur Bachbloesems