Design by Madam Besson

Reiki

Wat is Reiki?

'Reiki' is een Japans woord dat is samengesteld uit de woorden 'rei' (universeel) en 'ki' (levenskracht). Alles om en in ons ontstaat uit energie. Reiki is een eeuwenoude, simpele en praktische techniek voor diepe ontspanning en helen met handoplegging.
Reiki herstelt niet alleen het evenwicht van het fysieke lichaam, maar verheldert ook de geest, brengt emoties tot rust en verbindt ons opnieuw met onze spiritualiteit.
Reiki is moeilijk in woorden te vatten, omdat het eigenlijk om een ervaring gaat, U begrijpt het volledig zodra U het zelf voelt. Mogelijk krijgt U een warm tintelend gevoel, een gevoel van welzijn of zelfs verlichting van fysieke, mentale of emotionele pijn. Of wellicht voelt U een nieuwe levenskracht in Uwzelf.

Wat is behandelbaar met reiki?

Met reiki zijn de meeste ziekten en aandoeningen ter ondersteuning te behandelen. Het is veilig te gebruiken bij iedereen; baby's, kinderen, dieren, ouderen.
Specifieke problemen die met reiki zijn te behandelen zijn onder andere: hoge bloeddruk, zweren, migraine, nek- en rugpijn en ook algemene symptomen zoals vermoeidheid en depressie.
Het kan verwondingen en gebroken benen helpen helen, hormonen in balans brengen en het ongemak van zwangerschap verminderen.
Reiki werkt op alle niveaus en kan nuttig zijn bij de behandeling van hoofdzakelijk geestelijke aandoeningen, zoals angst, fobie en slapeloosheid.
En reiki kan een leidend licht vormen op het spirituele pad, bij het vinden van Uw levensroeping of in relaties.

Wat kunt U verwachten van een consult?

Ik noteer Uw persoonlijke gegevens en medische achtergrond (alle informatie is strikt vertrouwelijk).
U doet Uw schoenen uit en eventueel bril, horloge en/of sieraden af.
Dan mag U op de behandeltafel liggen (met Uw kleren aan).
Ik plaats mijn handen in diverse posities (van hoofd naar voeten) en elke positie duurt ca 2 minuten, bij storingen langer. Daarna doe ik hetzelfde met de achterkant. Ik eindig door Uw voetzolen vast te houden. Om U terug naar de buitenwereld te brengen oefen ik zachtjes druk uit op rug en ledematen.
Tegen die tijd heeft U zo’n 50 minuten de weldadige effecten van rust en stilte ervaren.
Als U na een paar minuten weer wat bent bijgekomen drinkt U een glas water. Dit voorkomt uitdroging en helpt gifstoffen weg te spoelen, want die komen ook ná de sessie nog steeds in Uw bloedstroom terecht.

Hoe voelt U zich na de behandeling?

Iedereen reageert anders, maar veel mensen voelen zich lichter, kalmer en zeer ontspannen. Misschien barst U van de energie of voelt U zich juist erg moe. Hoe U zich ook voelt, luister naar Uw lichaam.
U zult de eerste 24 uur regelmatig water moeten drinken, want een nawerking van de behandeling is dat U gedurende enige tijd energie blijft opnemen. U merkt misschien ook dat Uw houding tegenover mensen om U heen, en zelfs Uwzelf, verandert.
1 reiki behandeling kan heel therapeutisch werken, maar U heeft mogelijk meerdere behandelingen nodig voor blijvende veranderingen.

Bronvermelding:'reiki' van Sandi Leir-Shuffrey
Meer informatie over reiki www.reikihugo.nlbachbloesemconsult, bach bloesem therapie home Mirjam McLachlan Dr bach, de bloesems uitgelegd reiki behandelingen contact Miirjam McLachlan voor bachbloesem therapie of een reiki behandeling. interessante links ervaringen met Bachbloesem remedie aanbevolen lectuur Bachbloesems